Mountainbike

ECHT MOUNTAINBIKEN OOK IN VLAARDINGEN

Vlaardingen heeft een 12 kilometer lange mountainbike route in de Broekpolder. Het is de langste Single Track in Nederland. De aanleg van de route is onderdeel van de compensatiemaatregelen die genomen worden om met de aanleg van de A4 Delft-Schiedam de kwaliteiten van Midden-Delfland te behouden en te versterken.

Het Vlaardingse parcours beschikt over drie startplekken en slingert door bestaande bospercelen van de Broekpolder. De route gaat over onverharde paden met volop uitdagingen. Op de route liggen twee technische parken. In de technische parken vindt de fietsliefhebber jumps, heuvels, haarspeld- en kuipbochten, balansbalken en -bruggen, een rock-garden en diverse hoogteverschillen. De route wordt voorzien van de landelijke gebruikte bewegwijzering voor mountainbiken. Patrick Jansen, meervoudig Nederlands kampioen mountainbiken, is betrokken geweest bij de aanleg van dit parcours.

Vanwege de komst van deze Single Track zijn de Polderpoort en Van Kortenhof een unieke samenwerking gestart. Sinds 15 juni 2013 kunt u zowel bij de Polderpoort als bij Van Kortenhof Maassluis en Vlaardingen Holy terecht voor de verhuur van Merida ATB's. Topfietsen voorzien van een Rockshox XC30 met remote lockout voorvork en Shimano XT derailleur met 30 versnellingen. De huurprijs van de Merida ATB is inclusief een veilige fietshelm.

 

Mountainbike parcour


Mountainbike reserveren? Doe het hier!

Naam
Email
Telefoonnummer
Bericht